tisdag 8 juli 2014

Resfeber... (Avsnitt 1)


Man ska inte vänta med saker och ting utan istället ska man försöka göra och uppleva så mycket som möjligt NU! Därför har jag och pojkvännen F bokat RESAN som vi båda länge drömt om. Vi ska till Yellowstone National Park i Wyoming, USA. 

Yellowstoneresan har jag nämnt tidigare vilket du kan läsa mer om HÄR om du vill. 

Yellowstone är världens äldsta nationalpark. Området är inte är större än ön Bornholm och är beläget ovanpå en av världens största hotspots. (Den är för övrigt en så kallad "supervulkan".) Här finns mer än hälften av världens alla gejsrar, fantastisk natur och ett mycket rikt djurliv. Huruvida det även finns wi-fi på denna hotspot framgår inte, men wild animals (wi-an) i form av grizzlybjörnar, bisonoxar och vargar lär det inte råda brist på... 

Därför har jag fått tydliga order från F att lära mig alla snabbkommandon på min kamera. Jag har också fått besked på att jag bör vara i min bästa fysiska form tills dess så att jag kan springa jäkligt fort medan jag samtidigt filmar hela sekvensen när vi blir jagade av en grizzlybjörn. Han har också lovat att se till att rädda kameran ur björnens gap när jägarna skjutit Mr Bear så att han kan visa för er här hemma vad som hände och varför Tina inte följde med på hemresan... 

Grizzlybjörnar i Yellowstone National Park

Nåja, enligt nationalparkens regler får man till exempel inte gå närmare en bison än 100 yards. Vem erbjuder sig att stega upp avståndet till björnarna? F? ;-)

När vi nu besöker USA för allra första gången ska vi även passa på att köra den kända bilvägen längs Californiens kust, Highway 1 med ett par dagars avslut i San Fransisco. Bland annat har vi bokat ett besök på Alcatraz och OM nu inte F skulle vara med på hemresan så förstår ni här hemma vad som hände... 

Detta innebär att flygresan vi bokat innefattar en del byten. Kastrup-London-Los Angeles-Salt Lake City, Salt Lake City - Los Angeles, San Fransisco-London-Kastrup. Fascinerande hur resebyrån lyckades pussla ihop alla dessa byten! 

MEN nu kommer flygändringarna... En tidändring någonstans ger ju ringar på vattnet och ställer till det för oss i andra änden. En timme hit eller dit kan innebära att vi missar hotellrum eller att lämna hyrbilen i tid osv.

Jag besökte därför fantastiskt duktige M på Resia idag för att prata lite om de senaste justeringarna. "Ni BÖR hinna byta på LAX (Los Angeles flygplats), men det kan bli tight och i så fall får ni antingen boka om till ett senare plan eller också får de ordna övernattning åt er i LA. Då får ni ringa Avis och förklara att ni hämtar bilen senare." 

Men vänta nu... SNILLEBLIXT! "Jag är ju synskadad och när jag flugit de senaste gångerna, både i Danmark, Österrike och i Sverige, har jag kunnat få assistans. Kan vi inte boka assistans åt mig nu också? För då behöver F inte ha bekymmer med att hålla reda på både mig och vart vi ska. Dessutom är chansen stor att jag får gå före i köer och därmed är kanske chansen också är större att vi inte fastnar onödigt länge i kontrollerna. Lite win-win?"

"Ja, det var smart! Då bokar vi det åt er båda, så att ni inte kommer ifrån varandra. Skulle ni ha väldigt gott om tid kan ni ju faktiskt tacka nej." (Fast, med den positiva erfarenhet jag haft hittills, måste det vara guld värt att få åtnjuta assistans på en flygplats av Los Angeles' storlek.)

Jaha, då har vi kanske löst den biten. Jag tycker alltid att det är lite nervöst att resa. Nu är det förvisso ett tag kvar tills vi reser, så vem vet? Vi har kanske inte sett den sista ändringen ännu? 

Fortsättning följer i nästa avsnitt av "Resfeber"! ;-)


1 kommentar:

  1. Spännande det där! Får hoppas att allt går som det ska!

    SvaraRadera