fredag 7 november 2014

Jag är på Adbn-konferensen i Belfast, Nordirland. Nu, precis NU!


Just nu sitter jag framför datorn hemma i Helsingborg, nyduschad efter morgonens spinningpass och konstaterar enligt en statusrad på Facebook att jag SAMTIDIGT befinner mig på Adbn-konferensen i Belfast på Nordirland. (Adbn = Acquired DeafBlindness Network)

Ni förstår - och en del av er har säkert märkt det också - jag har känt mig lite splittrad under den senaste veckan. Ungefär som att jag läst en Portus-besvärjelse över en Flyttnyckel (har du läst Harry Potter-böckerna vet du vad jag talar om) och uttalat denna lite fel, så att halva jag hamnade i Belfast, medan andra halvan blev kvarlämnad här i Sverige.

Sanningen är, att jag fick följa med när H höll ett föredrag i Danmark i våras, på temat "Humor som terapi". Då hade vi stöd av några av mina bloggtexter. Det föll väl ut och H frågade om jag ville följa med till Belfast och göra om det i november. Det ville jag förstås! =D

Nu blev det inte riktigt så eftersom jag av vissa skäl inte kunde resa till Nordirland. (Den misslyckade Portus-besvärjelsen...) Då kom H på en genial idé: "Vi filmar dig, så får du följa med på en USB-sticka!" 


"Javisst, så kan vi göra!" sa jag. Med hjälp av J översatte jag sedan de utvalda bloggtexterna till engelska. Scenen ur "To pee or not to pee" filmade vi så realistiskt vi kunde. Vi klädde oss i svettiga gympakläder och gjorde en riktigt Dogma-film av det hela. Filmen blev väldigt bra, om jag får tycka.

Resten av bloggtexterna läste jag framför kameran på min halvtaskiga svengelska - jag till och med SJÖNG en strof ur en sång - vad gör man inte för konsten? "Haha, ja man kan inte säga annat än att du bjuder på dig själv!" kommenterade H det hela när jag förevisades spektaklet.

Nu litar jag fullständigt på H:s kompetens när han väl står där i Belfast idag och konverserar med en tvådimensionell och platt Tina i bakgrunden. Temat på hela Adbn-konferensen är just "Life, Love and Laughter" och det är i den senaste kategorin vi kommer in. 

Det ska bli SÅ spännande att få höra hur det gick! Om drygt två timmar äntrar vi scenen, läser jag på programmet. Wish us luck!

Och nu när jag läser längre ner på programmet ser jag texten "7:30 PM Gala Dinner at Belfast Castle"!!! Portus! Portus! Portus! Portus! Men kom igen då! PORTUS! PORTUS! PORTUS! PORTUS! PORT...

2 kommentarer: