söndag 25 januari 2015

En manlig förkylning!


Genus, manligt visavi kvinnligt, han hon eller hen, feminism?

Ja, genusdebatten känns aktuellare nu än någonsin nu när vi till och med har ett politiskt parti på det temat - även om de inte blev invalda till riksdagen i senaste valet. Vi strävar efter "varannan damernas" i bolagsstyrelser, inom politiken, på arbetsplatser, inom polisväsendet och så vidare. 

Själv tänker jag som så att till syvende och sist ÄR det bara vi kvinnor som har den fysiska möjligheten att föda fram barn. Det ÄR generellt så att män har en större muskelmassa och större förutsättningar att vara starkare och snabbare av naturen.

Så visst finns det skillnader mellan män och kvinnor - vissa av dem oundvikliga.

Ibland har jag tänkt att det vore mycket smidigare att vara man i många situationer. Män har länge haft högre lön än kvinnor även om de utför samma yrke. De är oftast lite längre och ser därmed bättre på biografer och på konserter. De behöver inte i lika stor mån känna sig otrygga eller vara oroliga att utsättas för våldtäkt när de är ute och går på sena kvällar, så som en ensam kvinna kan känna. De kan snabbt smita in bakom ett träd utan att ens behöva dra ner byxorna om det trycker på under skogspromenaden. En manlig kontorsarbetare behöver enbart införskaffa två par snygga skor att byta mellan, en kostym, fem skjortor och ett par slipsar. En kvinna i sin tur behöver minst fem par skor, fem handväskor, fem kjolar, fem par långbyxor, tjugo blusar/toppar, fem koftor, två kavajer och matchande bling-bling... Då har jag inte ens kommit till sminket och frisörnotan ;-)

Just nu har vi ett mode som gör att männen inte ens behöver raka sig om de inte vill - stora skägg är inne - ju längre och buskigare desto bättre. En kvinna ska ha stort hårsvall på huvudet, långa ögonfransar och ett par välansade ögonbryn. I övrigt förespråkas vaxning, epilering, pincett, rakhyvel, ja vad som helst, bara resultatet är slätt som på en barnarumpa. 

Det finns med andra ord många skäl att avundas männen. 

Om det inte vore för det här med förkylningarna. Manliga förkylningar är bland det värsta man kan råka ut för! Ingen är så sjuk som en förkyld man. Det är som om hela världen rämnar. Ingen har så ont i bihålorna, i huvudet, i halsen, i öronen... Ingen mår så kasst, använder så mycket pappersnäsdukar, hostar sönder sina lungor... Ingen har sådan feberyrsel, sover så dåligt... INGEN, UTOM EN MAN! Precis en sådan jag har drabbats av just nu. En manlig förkylning!

Jag tar genast tillbaka allt här ovan! Vi kvinnor har det över lag mycket bättre än män, så länge vi slipper ifrån den manliga förkylningen! 

Till "Den-som-bestämmer": Ge mig en vanlig kvinnlig förkylning nästa gång, snälla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar